Teama de a fi departe de părinți este una dintre cele mai frecvente provocări pe care le întâmpină un copil și care este dificil de gestionat de către părinți, pentru că toate strategiile de acțiune par să nu dea roade, sau au efect pe termen scurt.
Acest seminar vine în sprijinul tău cu informații utile, bazate pe experiența de lucru a Adrianei Mitu cu sute de copii și pe tehnicile studiate și dezvoltate de-a lungul ultimilor 6 ani.
Tematicile discutate la seminar:
- Istoricul de viață al copilului – cum identificăm care este sursa acestei temeri pentru a merge direct la cauză
- Încrederea în mediu, încrederea în sine și transferul de la mediul familial la cel educațional (grădiniță/școală)
- Ce se întâmplă în creier atunci când emoțiile preiau controlul
- Modul în care adulții reacționează la temerile copiilor și cum această reacție influențează creșterea sau scăderea intensității temerii
- Cum poți oferi suport copilului când întâmpină teama de separare
- Tehnici și jocuri pe care le poți folosi pentru a-l ajuta pe copil să-și gestioneze teama
Facilitator workshop:
Psih. Adriana Mitu
Îmi petrec cea mai mare parte a timpului ascultând poveşti de viaţă spuse prin cuvinte, sau prin jocuri făcute de copii.
Deseori văd cum cea mai mare provocare din viaţa unei persoane ascunde cele mai frumoase daruri. Observ capacitatea uimitoare a oamenilor de a merge mai departe, de a se redefini, rezilienţa de care dau dovadă şi resursele nebănuite care doar aşteaptă să fie scoase la lumină.
Dacă mi-aş defini misiunea personală aş spune că scopul meu este să îi ghidez pe oamenii mari şi mici să regăsească părţi pierdute sau rănite din ei înşişi, să rescrie părţi din viaţa lor, să îşi descopere resursele interioare şi mai ales să redescopere plăcerea de a se bucura.
Cine sunt în viaţa profesională?
Sunt fondator Centrul EDUC şi cofondator Centrul RISE. Lucrez atât cu copii şi adolescenţi, cât şi cu adulţi.
Mă implic şi susţin proiecte cu impact social, precum și demersuri pentru introducerea legislației cu privire la fenomenul de bullying (Campania Grădinițe și Şcoli fără bullying) alături de Asociaţia Părinţilor Isteţi şi Radio Itsy Bitsy. Am livrat programe pentru pregătirea cadrelor didactice pe tematica bullying-ului şi pentru elevii din şcoli şi grădiniţe.
- Predau cursuri de: învățare eficientă, oratorie, dezvoltare emoțională, dezbateri, antreprenoriat.
- Sunt autoarea colecției de povești terapeutice „ABC-ul poveștilor terapeutice”din cadrul Editurii Diana, a cărţii Alexia şi nu-poţii ei din cadrul Editurii DPH și a cărții “Puterea părinților. Succesul copilului tău depinde de tine“ , precum și a ghidului „Școala care crește Oameni de succes”.
- Psiholog clinician atestat de Colegiul Psihologilor din România și Psihoterapeut absolvent al programului de formare cu specialitatea Psihoterapie Integrativă și subspecialitatea Psihoterapia copilului și adolescentului, urmat în cadrul Institutului European pentru Psihoterapia Copilului și Adolescentului, formare continuă în terapia Sistemică de Familie – Cuplu, Copil, Familie în cadrul Asociației de Consiliere si Terapie a Familiei România
- Formator și coach acreditat de Ministerul Educației
- Instructor Aware Parenting acreditat internaţional
- Speaker în cadrul conferinţelor ce au ca tematică parentajul şi educaţia, la evenimente precum: Super Teach, Social Media For Parents, Şcoli fără bullying ş.a.m.d.
O serie de articole și resurse gratuite pentru tine și familia ta, poți găsi pe site-ul meu: https://adrianamitu.com/
Durată eveniment: 1 oră 30 min (19:00 – 20:30)
Locuri disponibile: 100
Investiție: GRATUIT
Unde?: Pe platforma Zoom. Informațiile de logare vor fi transmise pe adresa de e-mail, după confirmarea înscrierii.